Mágneses kütyük nőknek (1. rész)


1. Rögzítsd a hajtűket és a manikűr felszerelésedet a mágnesszalagra


A mágnesszalag sokoldalú háztartási segítő. A gyakran elvesző, huncut kiegészítőkkel is megbirkózik. Minden hajtű megtalálja a párját a mágnesszalag segítségével. A manikűr ollók és a fémtűk tisztán, rendezetten sorakoznak a szalagon. Próbáld ki Te is!

Az ollóval egyszerűen vágj le a szalagból annyit, amennyire szükséged van, és ragaszd a kiválasztott bútorra, egy szekrényre, fiókra, vagy egy irodai íróasztal oldalára. Rögzíthetsz kisebb tárgyakat, amelyek fém alkatrészeket tartalmaznak, például gemkapcsokat, tollakat, pendriveokat, hajkiegészítőket, karkötőket vagy körömvágó ollókat.


2. Mágnestábla mágnesfóliából


Szükséged lenne egy mágneses táblára az irodában, boltban, iskolában vagy a gyerekszobában? Könnyen készíthetsz egyet mágnesfóliából. Az öntapadós oldalának köszönhetően szinte bárhol könnyen és gyorsan elhelyezheted.

A mágnesfólia rendkívül sokoldalú. Használhatod mágneses táblaként jegyzetek és képek kifüggesztésére, amiket mágnesekkel könnyen rögzíthetsz hozzá. Írhatsz és rajzolhatsz rá filccel, amit aztán táblatörlő szivaccsal könnyedén letörölhetsz. Mágneses játékok, például építőkockák vagy mágneses kirakók munkafelületeként is jól szolgál. A gyerekek szeretni fogják, hogy van hely az alkotásaiknak.

Jó hír, hogy a fólia könnyen vágható, így kedved szerint kisebb mágneses táblákat is készíthetsz belőle.

Jobban szeretsz krétával írni? Válaszd a fekete mágnesfóliát!


3. Egy szűk nyakú edény tisztítása mágnesek segítségével


Hogyan tisztítsunk meg egy keskeny nyakú demizsont, vázát vagy palackot? Az általánosan kapható kefékkel a tisztítás nem túl praktikus vagy egyenesen hatástalan lehet. Néha nem is férnek be az üveg nyílásába.

A megoldás a mágnesekkel történő tisztítás. A mágneses erő mágiája segít tisztává varázsolni az edényeket.

Mire lesz szükséged:

 • két erősebb mágnes (egy 20x20x5 mm-es neodímium téglatestet használtunk egy 32 mm átmérőjű mágneses horoggal)
  FIGYELEM: az edénybe helyezett mágnesnek át kell férnie a palack nyakán!
  TIPP: a mágnes erősségét az edény szennyeződésének megfelelően válaszd meg. Minél erősebb a mágnes, annál nagyobb erővel tudja tisztítani a szivacs az üveg belsejét.
 • egy mosogatószivacs
 • olló vagy kés a szivacs kilyukasztásához
 • kapocs a mágnes szivacshoz rögzítéséhez
 • hagyományos mosogatószer
 • javasolt: ruhadarab, ami megvédi az üveg felületét a mágnes esetleges karcolásaitól

A tisztítás folyamata:

 1. Olló vagy kés segítségével vágj lyukat a szivacsba, ahová majd a mágnest helyezed.
 2. Helyezd a szivacsba a mágnest.
 3. Biztosítsd kapoccsal a lyukat, hogy a mágnes ne csúszhasson ki tisztítás közben.
 4. Nedvesítsd be az üveg belsejét. Önts mosószert a szivacsra, és helyezd az üvegbe.
 5. Csavard a második, erősebb mágnest – ideális esetben mágneses horgot, mert ez kényelmesebb – ruhadarabba. Ez megvédi az üveg felületét, és a mágnes mozgatása is könnyebbé válik.
 6. Emeld meg az üveget, és kívülről illeszd a mágneses horgot az üvegben lévő szivacshoz.
 7. A mágnesek a mágneses erő miatt vonzzák egymást. Mozgasd finoman a külső mágnest/horgot, hogy az üvegben lévő szivacsot is megmozdítsd ezzel. Patyolat tisztára fogja törölni az üveg belsejét.
 8. Amikor az edény már tiszta, szedd ki a szivacsot (egy konyhai eszköz vékonyabb oldala segíthet ebben). Végül öblítsd ki az edényt.

4. Lebegő földgömb – nagyszerű dekoráció


Eredeti ajándékot keresel szerettednek? Különleges dekorációra vágysz az otthonodban vagy az irodában? A lebegő földgömb egészen biztos, hogy minden látogató tekintetét vonzza.

Az anti-gravitációs lebegő földgömb lassan forog, ezzel imitálva a Föld bolygó forgását. Letisztult kialakítású, és LED világításának köszönhetően a sötétből is kitűnik. Modern technológiát rejt, amely a mágneses mező erejét hasznosítja.

Műszaki érdeklődésűeknek és a tudomány szerelmeseinek kiváló ajándék ez a dísztárgy. Tudj meg többet a glóbusz földrajzáról, fedezd fel a mágnesesség erejét és lásd a világot új szemszögből!

Egyszerűen csak helyezd a gömböt az aljzatához, és finoman forgasd el. A földgömb lassan forogni és lebegni kezd. Két méretben kapható, mindenki választhat.


5. Okos kampók a fürdőszobában

Félredobott kislapát, összegyűrt törölközők, folyton útban lévő szennyeskosár. Gyakran találkozunk ilyesmivel a fürdőben

Rendezd el a holmijaidat mágneses kampók segítségével. Illeszd a mosógéphez vagy bármilyen más fémfelülethez, ami rendelkezésedre áll. Az erős horgok még nehezebb tárgyakat is elbírnak, csak meg kell találnod nekik a megfelelő helyet az otthonodban. Különböző méretben és formában kaphatók, a döntés rajtad áll.


Mi a saját ötleted?
Válassz elképzelésedhez illő mágnest népszerű kategóriáinkból:

Hasonló cikkek