Mágneses vízlágyítók

Mágneses vízlágyítók
A mágneses vízlágyítókat közvetlenül a vízvezetékekre szerelik. Két mágnesből állnak, amelyek körülveszik a csövet. Folyamatos, erős mágneses teret hoznak létre, amely megváltoztatja a víz összetételét.

A mágneses mező vízre és vízkőre gyakorolt hatásának elmélete

Alapesetben a vízkő (CaCO3) oldódik a vízben. Mágneses tér hatására kicsapódik, és apró, szilárd kristályokká alakul. Ezek aztán a vízzel együtt bekerülnek a készülékbe, de nem csapódnak ki a készülék felületén, hiszen a mágneses térben már kicsapódtak. Amikor a víz lefolyik a készülékből, ezek a vízkő-kristályok is kiürülnek.

A mágneses vízlágyítás előnyei a hagyományos vízlágyítókkal szemben:

  • könnyű beszerelés (a mágnest csak a csőre kell helyezni)
  • nincsenek üzemeltetési költségek (nem kell patront cserélni, mint a kémiai vízlágyítóknál, nulla energiafogyasztás, nincs szükség elemekre)
  • nincs higiéniai kockázat – a mágnesek nem érintkeznek közvetlenül a vízzel
  • a mágneses vízlágyítók nem szűrik ki a kalciumot a vízből
  • a mágneses vízlágyítók nem adnak vegyi anyagokat a vízhez
  • a mágneses vízlágyítók lényegesen olcsóbbak

A kémiai vízlágyítókkal ellentétben a mágneses vízlágyítók nem változtatják meg a víz ásványi összetételét. Mivel a kalcium és magnézium kationok a vízben maradnak, a mágneses vízlágyítás nem tudja teljesen megakadályozni a vízkőképződést, ugyanakkor jelentősen csökkenti azt.

A mágneses vízkezelés hatékonysága több változón múlik: a víz összetételén, a vízvezetékek típusán és állapotán, a víz hőmérsékletén, a víz áramlásának gyorsaságán és más külső tényezőkön, ezért egyes esetekben nem eredményezi a kívánt hatást. Mivel a mágneses vízlágyítás hatékonysága a helyi állapotok szerint változik, úgy döntöttünk, hogy lehetővé tesszük a vásárlóinknak, hogy visszaküldjék a vízlágyítót a vásárlást követő 6 hónapon belül indoklás nélkül. Így mindenki kipróbálhatja a vízlágyítót a saját vízén, a kívánt helyen és a helyi körülmények hatása alatt. Legtöbb vásárlónknak kellemes tapasztalatai vannak a vízlágyítóinkkal.

Habár a mágneses vízlágyító nem változtatja meg a víz ásványi összetételét, eddig semmilyen kutatás nem vizsgálta meg a mágnesezett víz hosszútávú ivásának egészségügyi kockázatát.
Ebből az okból kifolyólag a vízlágyító használatát csak gépek védelmére ajánljuk, és nem ivóvíz kezelésére.

Ha nem elégedett a vízlágyító hatásával, csak írjon emailt a bolt@orodian.hu a vásárlást követő 6 hónapon belül. Kérdés nélkül visszavesszük a vízlágyítót, és a teljes árat visszafizetjük.

További információ beleértve az összeszerelési útmutatót:
Mágneses vízlágyító – manual V20230803