Mágneses kalkulátor

Számolja ki a neodímium mágnes erejét annak formája, méretei és anyaga alapján:

mm
mm
(?)


Mit jelentenek a mágnesek N35-N55 számai?

Az N betű azt jelöli, hogy neodímium mágnes, a számok 35-től 52-ig a maximális energetikai összeget. Ez a mágneses térerősség és a mágneses fluxus sűrűség szorzata, és az anyagok mágnesezettségét jelöli MGOe egységben vagy kJ/m3 -ben kifejezve. Például az N40 maximális energetikai összege 40 MGOe. Minél magasabb ez az érték, annál erősebb a mágnes. A mágnes erőssége körülbelül egyenesen arányos ezzel a számmal, így az N55 közel 60%-kal erősebb, mint az N35. A legtöbb mágnesünk az N38 és N45 közötti tartományba tartozik, mivel a mágnesek ebben a tartományban rendelkeznek a legjobb ár-érték aránnyal. Az N48 és magasabb értékű anyagokat olyan helyzetekben használják, ahol extra erős mágnesre van szükség, de a lehető legkisebbnek/könnyebbnek kell lennie a korlátozott hely miatt, például az elektronikában.

Hogyan számítják ki a húzóerőt?

A mágneses húzóerő a mágnes felületén lévő mágneses fluxussűrűségből számítható ki. Ezek az elméleti számítások azonban gyakran nem egyeznek a kísérleti adatokkal. A mi számításunk nagyszámú, különböző méretű mágnesen végzett ismételt mérésen alapul. A nem mért mágnesek húzóerejét a már ismert mért mágnesek alapján interpolációval számoljuk ki.

Számológépünk a mágneses mező erősségét (más néven mágneses fluxussűrűséget) is megadja Gauss-ban. Ez a mágnes felületén a mágnes azon oldalainak közepén lévő mágneses mező, amelyeken a pólusok helyezkednek el. Ez az érték a mágnes körüli mágneses tér erősségének kiszámítására szolgáló ellenőrzött képletekkel megbízhatóan kiszámítható.

A számológép a hagyományos neodímium mágnesek húzóerejének kiszámítására lett tervezve. A számítások eredményei ferrit mágnesekre és pot mágnesekre nem vonatkoztathatók.

Mit jelent a kg-ban kifejezett mágneses erő?

Számológépünk kiszámítja, hogy ideális körülmények között mekkora erő szükséges ahhoz, hogy a mágnest el lehessen távolítani egy vastag acéllemeztől. Ez az erő csökkenhet, ha a vonzott fémtárgy nem tiszta acélból készült, ha más anyagból (pl. festékből) készült réteggel van bevonva, ha egyenetlen/görbe felülettel rendelkezik, ha a mágnes oldalirányban és nem a fémfelületre merőlegesen húzza, ha a tárgy felülete részben rozsdás, vagy ha az acél vastagsága nem elegendő.

Javasoljuk, hogy inkább nagyobb húzóerővel rendelkező mágneseket válasszon, és nagyobb mennyiség vásárlása előtt próbálja ki a mágneseket nehezebb körülmények között.

Több információért lásd a Mit jelent a mágnes kg-ban mért húzóereje? című cikket.

Ha tanácsra lenne szüksége a választást illetően, lépjen kapcsolatba velünk a bolt@orodian.hu címen vagy a +36-1-901-0030–as telefonszámon. Bármilyen egyedi méretű mágnest tudunk gyártani.


Még több cikk

Hasonló cikkek