Ragasztók mágnesekhez

A mágnesek ragasztásához kétkomponensű epoxi ragasztót ajánlunk (UHU PLUS ENDFEST) vagy univerzális ragasztót (UHU MAX REPAIR). A ragasztó erejének maximalizálása érdekében megosztunk Önnel néhány tippet:

 • Alaposan tisztítsa meg a mágnes felületét és a többi felületet a zsírtól. Ez a lépés a legfontosabb mind közül. Elég egy zsíros ujj érintése, és a kapcsolat erőssége jelentősen csökken. A zsírt izopropil-alkohollal vagy aceton és egy ruhadarab segítségével távolíthatja el. Ragasztás előtt a felületnek száraznak kell lennie.
 • Érdesítse mindkét felületet. A mágnes felületét csiszolópapírral érdesítheti, vagy megkarcolhatja szögekkel.
 • Rögzítse a mágneseket. Mielőtt a ragasztó megszárad, a mágnest a ragasztott felületre kell nyomni. Ezt a következőkkel érheti el:
  1. Helyezze a mágnest a ragasztott tárgy tetejére. A mágnesre hatni fog a gravitáció.
  2. Rögzítse fogóval, kapoccsal, satuval vagy ragasztószalaggal.
  3. Rögzítse egy másik mágnes vagy mágneses fém elhelyezésével az ellentétes oldalon.

Ügyeljen arra, hogy a mágnest ne húzzák el más mágnesek vagy fémtárgyak a kötésből.

 • Ne használjon ragasztópisztolyt. A hagyományos olvadék ragasztók 120 °C feletti hőmérsékleten olvadnak meg, de a legtöbb mágnesünk csak a 80 °C-os hőmérsékletet bírja. A mágnesek így garantáltan elveszítik mágneses erejük egy részét. Ha azonban hajlandó feláldozni a mágnes erejének egy részét, a forró olvadék ragasztó általában szilárdan ragasztja a mágneseket.
 • Kövesse a ragasztó gyártójának utasításait. A ragasztók esetében a mágnesek ragasztására vonatkozó utasításokat általában nem adják meg, azonban minden mágnesünk felülete nikkelből készült, így követheti a fémek ragasztására vonatkozó utasításokat.

Ragasztószerek helyett kipróbálhatja az öntapadós mágneseket és a mágneses szalagokat és fóliákat.