13 kreatív ötlet mágnesek felhasználásához

Próbálja ki az alábbi 13 csináld magad tippet a mágnesek kreatív otthoni felhasználására!

Csavarok és szögek kéznél

Tegye zsebre a mágnest, így a csavarok és szögek mindig kéznél lesznek. Vagy ragassza a mágneseket a szerszámaihoz mágnes ragasztóval.


Mágnesezze a csavarhúzót

Egy kicsi neodímium mágnes is elég, és a csavarok jobban tartanak, mint egy eredeti mágneses csavarhúzónál!

Kábeltartó

A kábelek állandóan leesnek az asztalról, és fel kell venni őket?

Tekerjen egy tollrugót minden kábel köré, és ragasszon neodímium mágneseket az asztal szélére. Most már minden mágnesre ráhelyezhet egy-egy kábelt. A kábelek soha nem fognak összegabalyodni, és mindig kéznél lesznek.

Az öntapadós mágnesek ideálisak erre a célra.

Tisztítsa ki a palack belsejét

Az erős mágnesek segítenek az üvegpoharak és a keskeny nyakú palackok tisztításában. Vágja fel a szivacsot, helyezzen bele egy erős mágnest, ragassza vagy varrja meg, és dobja az üvegbe.

A neodímium mágnesek hatalmas húzóerejének köszönhetően a palackot belülről is megfelelően le lehet súrolni. Az akváriumot vagy az ablakot kívülről is kitisztíthatja.

Függönyelkötő zsinór

Ragasszon mágneseket a szalag azon végeire, amelyeket a dísz alá tudsz takarni – jelen esetben a díszek a képen látható virágok. Ezután csak tekerje a szalagot a függöny köré, és illessze össze a mágneseket. Sokkal egyszerűbb, mint csomót kötni.

Akassza a szerszámokat a falra

Csak annyit kell tennie, hogy a mágneseket erős ragasztóval a falra ragasztja, és máris tárolhatja a szerszámokat a garázsban. Akár mágneses késtartót is készíthet így.

Ha a mágnes közvetlenül érintkezik a szerszámmal, elegendő egy 10 × 5 mm-es korongmágnes vagy egy 15 × 5 mm-es korongmágnes. Ha a kések és a mágnes között fa van, mint a képen, akkor lényegesen erősebb mágnesre van szükség, például egy 25 x 5-ös korongra vagy egy 25x25x5-ös téglatestre.

Helyet takaríthat meg a konyhában

Ragassza a mágneseket alulról egy vízszintes felületre. Ezután fémfedeles poharakat és üvegeket rögzíthet hozzá. A hűtőszekrény tetejére erősített mágnesek nemcsak helyet takarítanak meg, hanem lehetővé teszik, hogy az üvegeket anélkül húzza ki, hogy el kellene fordítania őket. A szénsavas italok így kevésbé rázódnak fel.

Kulcsok a kapcsolón

A mágnes kiválasztása a kapcsoló alakjától függ. Minél nagyobb mágnes fér el benne, annál jobb. A 10x4x2 mm-es mágnes a legtöbb kapcsolóba beleillik.

Mágneses sörnyitó

A nyitót nem kell magának elkészítenie, hanem akár azonnal meg is rendelheti, például a magsy.hu oldalon.

Helyezzen egy vagy két 25 x 5 mm-es korongmágnest a fatábla hátuljára. A tetejére rögzítse a falra szerelhető palacknyitót (élelmiszerboltokban kapható) A mágnes ezután minden leeső kupakot magához vonz.

Ha a nyitó tetejére is tesz egy erős mágnest, az egészet könnyedén elhelyezheti a hűtőszekrényen is.

Akassza a kulcsokat a polcra

Csak ragassza meg a mágneseket erre alkalmas ragasztóval. Még egyszerűbb, ha öntapadós mágneseket használ.

Találja meg a folyó kincseit

Kösse a kötelet extra erős mágneshez a mágnes horgászathoz. A mágnes segítségével érméket, fémszerszámokat, horgászfelszereléseket, mobiltelefonokat, fényképezőgépeket vagy akár egy bevásárlókocsit, egy mellszobrot vagy egy második világháborús fegyvert is kihúzhat a folyóból.

Zárja le a zacskót

Zárja le a maradékot két mágnessel.

Erre a célra különböző formájú mágneseket használhat.

Gyűjtse össze a szétszóródott tűket

A fémtárgyak ilyen módon történő összegyűjtése nagyon kielégítő.

A 20 × 10 mm-es korongmágnes a kis kapcsok és tűk számára elegendő. A legjobb hatás elérése érdekében nagyobb fémdarabok összegyűjtésére használjon 50x50x25 mm-es neodímium téglatestet. Ez a mágnes még nagy távolságból is vonzza a tűket.

10 tipp a videóban

Videó a Plum Show YouTube csatornáról:

Hasonló cikkek