Mágneses kütyük férfiaknak (1. rész)


1. Csavargyűjtés mágnessel

Elszóródtak a szögek és csavarok a fűben? Használj mágnest segítségül!

Egy örökkévalóságig tartana kézzel összeszedni, ráadásul elég valószínű, hogy sok csavar a fűben maradna. Mindössze egyetlen okos mágnesre van szükség, ami játékosan magához vonzza még azokat a csavarokat is, amik első ránézésre nem láthatók. Ezzel a módszerrel bármilyen kisebb fémtárgyat összegyűjthetsz, például érméket, anyacsavarokat vagy gemkapcsokat. Mi egy téglatest alakú 40x20x5 mm-es mágnest használtunk. Válassz te is erős neodímium mágnes kínálatunkból!

Megjegyzés: A nagyobb mágneseket megfelelően, óvatosan kell kezelni. További információkért lásd a Hogyan válasszunk szét erős mágneseket? című cikket.


2. Mágneses szerszámtartó

Nem találod a megfelelő csavarhúzót? A fogót elnyelte a föld? Nincs többé rendetlenség a szerszámosládában!

Tárold szerszámaidat áttekinthetően a mágneses szerszámtartón. Nehezebb fémtárgyakat, így a fogókat, ollókat és csavarhúzókat is elbírja. Bárki összeszerelheti, csak válaszd ki a helyet, és rögzítsd 4 csavarral.

A mágneses szerszámtartó megkönnyíti a munkádat és segít rendet tartani. 


3. Mágnesek az irodában

Sosem találsz tollat? A pendrive elkallódik a táskádban? Rendezd be a munkakörnyezetedet öntapadós mágnesekkel!

Ragaszd, ahová csak akarod, legyen az az íróasztalod oldala, egy szekrény vagy egy fiók. Használd ki a mágneses erőt, hogy rögzítsd a mágnesezhető tárgyakat, például a pendriveot, gemkapcsokat, ollót és fém alkatrészeket.

Tipp, hogyan használd a mágnest:

1. Szerezz számodra megfelelő méretű öntapadós mágnest. A könnyebb tárgyakhoz, mint a tollak, gemkapcsok és pendriveok kínálatunk kisebb mágnesei megteszik. Nehezebb tárgyakhoz, így ollóhoz vagy iratvágóhoz válassz nagyobb mágnest, például a 20×2 mm-es neodímium korongmágnest matricával.

2. Távolítsd el a papírt a mágnesről, és ragaszd a mágnest a kívánt helyre.

3. Helyezd a fémet tartalmazó tárgyat a felragasztott mágnesre.

Különböző méretű mágneseket ragasztottunk az íróasztal oldalára, és különféle tárgyakat rögzítettünk velük. A hegyező, a pendrive, az olló, a gemkapocs és a mindig eltűnő toll megtalálta a helyét. Minden irodaszer egy helyen apró öntapadós mágnesekkel.


4. Állítható mágneses csuklópánt barkácsolóknak

A mágneses karperec minden ezermester, barkácsoló, szerelő, mesterember, villany-és autószerelő álma. Csavarokat, szögeket, anyákat, tűket és más apró fémtárgyat csíptethetnek rá, így szabadon maradnak a kezek, miközben a szükséges eszközök mindig a rendelkezésükre állnak. Kényelmes és hatékony vele dolgozni. 

Szerezd be a sajátodat, vagy lepj meg vele egy ezermestert, akinek jól jönne egy mágneses csuklópánt.


5. Egy szűk nyakú edény tisztítása mágnesek segítségével

Hogyan tisztítsunk meg egy keskeny nyakú demizsont, vázát vagy palackot? Az általánosan kapható kefékkel a tisztítás nem túl praktikus vagy egyenesen hatástalan lehet. Néha nem is férnek be az üveg nyílásába. A megoldás a mágnesekkel történő tisztítás. A mágneses erő mágiája segít tisztává varázsolni az edényeket.

Mire lesz szükséged?

 • két erősebb mágnes (egy 20x20x5 mm-es neodímium téglatestet használtunk egy 32 mm átmérőjű mágneses horoggal)
  FIGYELEM: az edénybe helyezett mágnesnek át kell férnie a palack nyakán!
  TIPP: a mágnes erősségét az edény szennyeződésének megfelelően válaszd meg. Minél erősebb a mágnes, annál nagyobb erővel tudja tisztítani a szivacs az üveg belsejét.
 • egy mosogatószivacs
 • olló vagy kés a szivacs kilyukasztásához
 • kapocs a mágnes szivacshoz rögzítéséhez
 • hagyományos mosogatószer
 • javasolt: ruhadarab, ami megvédi az üveg felületét a mágnes esetleges karcolásaitól

A tisztítás folyamata:

 1. Olló vagy kés segítségével vágj lyukat a szivacsba, ahová majd a mágnest helyezed.
 2. Helyezd a szivacsba a mágnest.
 3. Biztosítsd kapoccsal a lyukat, hogy a mágnes ne csúszhasson ki tisztítás közben
 4. Nedvesítsd be az üveg belsejét. Önts mosószert a szivacsra, és helyezd az üvegbe.
 5. Csavard a második, erősebb mágnest – ideális esetben mágneses horgot, mert ez kényelmesebb – ruhadarabba. Ez megvédi az üveg felületét, és a mágnes mozgatása is könnyebbé válik.
 6. Emeld meg az üveget, és kívülről illeszd a mágneses horgot az üvegben lévő szivacshoz.
 7. A mágnesek a mágneses erő miatt vonzzák egymást. Mozgasd finoman a külső mágnest/horgot, hogy az üvegben lévő szivacsot is megmozdítsd ezzel. Patyolat tisztára fogja törölni az üveg belsejét.
 8. Amikor az edény már tiszta, szedd ki a szivacsot (egy konyhai eszköz vékonyabb oldala segíthet ebben). Végül öblítsd ki az edényt.Mi a saját ötleted?
Válassz elképzelésedhez illő mágnest népszerű kategóriáinkból:

Hasonló cikkek