Hogyan készíts mágneses sminkkeretet?

Ha a kozmetikumok szeretete a mágneses vonzással párosul, gyönyörű és hasznos dolgok születnek.  

Megmutatjuk lépésről lépésre, hogyan alakíthatsz egy egyszerű fényképkeretet a kozmetikai eszközök praktikus tárolójává. Végre minden szépségápolási kelléknek saját helye lesz.

mágneses sminkkeretet

1. lépés: Az anyagok előkészítése

Csupán néhány dologra lesz szükséged:

  • fényképkeret – minél nagyobb, annál több termék fér majd rá. Mi egy vastag, fekete keretet használtunk, amiben több fénykép is elfért.
  • vékony fémlemez – beszerezhető barkácsboltokban, vaskereskedésekben, kézműves és kreatív boltokban 
  • mágneses ragasztószalag– webáruházunkban többféle változatban kapható
  • kedvenc szépségápolási cikkeid

2. lépés: A karton vagy üveg eltávolítása

mágneses sminkkeretet

A képkeret hátulját vékony karton, néha üveglap is alkotja. Mindkét elemet eltávolítjuk. A kartont a következő lépésben újra használni fogjuk, az üvegre már nem lesz szükség.

3. lépés: A fémlemez beillesztése

Egy vékony fémlemez (1 mm vastagságú) elegendő a céljainknak. Minél vastagabb a fémlemez, annál jobban vonzza a mágnesfólia. A lemeznek mindenképpen mágnesezhető anyagból kell készülnie, ellenkező esetben, például a gyakori alumínium lemezeknél – mivel nem mágnesesek – a mágnesfólia nem tapad meg. 

Könnyen kipróbálhatod, hogy egy lemez mágneses-e vagy sem, csak vigyél a boltba magaddal bármilyen mágnest, mondjuk egy hűtőmágnest, és helyezd a lemezre. 

A fémlemezek megfelelő méretét a keret hátoldalán található hátlap alapján mérjük ki. A megfelelő méret levágásához használhatunk lemezvágó ollót, sarokcsiszolót, vagy megkérdezhetjük a fémiparosokat, hogy méretre vágják-e nekünk a lemezt.

Tegyük vissza a hátlapot a keretre. Ettől szilárdabb lesz a keret.

4. lépés: Ragasztószalagozás

A mágneses ragasztószalagból apró darabokat vágunk. A szalag hátulján öntapadós réteg van, amivel ráragaszthatjuk a kozmetikai cikkekre.

A hosszát és szélességét az adott cikk méretének és súlyának megfelelően válasszuk. Ha a termék nagyobb és nehezebb, használjunk szélesebb ragasztószalagot. 10 mm szalag a könnyű és ovális termékekhez ideális.

Ha van elég hely, tehetünk rá több csík ragasztót. Ezzel megnöveljük az erőt, ami a kozmetikai cikket a fémlemezhez vonzza.

5. lépés: A kozmetikumok elhelyezése

Most már helyükre tehetjük a kozmetikumokat. Ha elégedettek vagyunk a végeredménnyel, keressünk a keretnek megfelelő helyet. Tehetjük az öltözőasztalra, a fürdőszobába, vagy a falra is akaszthatjuk.

Tuti egyetlen barátodnak sincs ilyenje 🙂

Hogyan készítettük a mágneses sminkkeretet? Nézd meg a videóban:

Hasonló cikkek