Pot mágnes csavarlyukkal 16×5 mm (SmCo)

1 400 Ft Áfával

Mennyiségi kedvezmények
Ár 1 db-tól:1 400 Ft
Ár 5 db-tól: 1 240 Ft
Ár 15 db-tól: 1 110 Ft
Ár 35 db-tól: 1 025 Ft
Ár 120 db-tól: Kérjen árajánlatot
4631 készleten

Tulajdonságok

Átmérő

16 mm

Magasság

5 mm

A lyuk mérete

M3

Mágneses erő

3,5 kg

Anyag

SmCo YXG28

Felületi bevonat

Felület bevonat nélkül, galvanizált acéltok

Maximális üzemi hőmérséklet

300 °C-ig

Súly

6,4 g

Termékleírás

Mágneses tartó középen egy M3 csavarlyukkal. A hagyományos neodímium mágnesekkel ellentétben, amelyek 80 °C feletti hőmérsékleten veszítenek erejükből, az SmCo mágnesek egészen 300 °C-ig ellenállnak a hőnek.

A tartó egy szamárium-kobalt mágnesből (SmCo) és egy acélhengerből áll, amely a teljes mágneses erőt a mágnes egyik oldalán lévő kis térbe koncentrálja. Ennek köszönhetően a tartó még nehezebb tárgyakat is képes megtartani, és függőleges és vízszintes tartónak is alkalmas. Mivel az összes mágnesesség a tartó aktív oldalának felületére koncentrálódik, az erő a távolsággal gyorsan csökken, így a távolabbi tárgyakra alig hat.

A tartó hátoldala nem mágneses. Ideális körülmények között a 16×5 mm-es szamárium-kobalt tartó 3,5 kg acélt bír el, ha az legalább 5 mm vastag, ha a tartó teljes felületét érinti és rajta lóg – és ha a tartó aktív oldalával függőlegesen lefelé mutat, és felfelé vonzza az acél tárgyat. Sokkal kisebb erő szükséges ahhoz, hogy a fémtárgyat a tartóról oldalra húzzuk, mint ahhoz, hogy a mágnesezés irányában letépjük. Összes tartónk északi pólusa az aktív oldalon van (tehát taszítják egymást).