Neodímium mágnes téglatest 26x7x2 mm, 180 °C – N38UH

1 085 Ft Áfával

Mennyiségi kedvezmények
Ár 1 db-tól:1 085 Ft
Ár 35 db-tól: 1 020 Ft
Ár 100 db-tól: 955 Ft
Ár 300 db-tól: 865 Ft
Ár 1 000 db-tól: Kérjen árajánlatot
704 készleten
Cikkszám: K26-7-2-N38UH Kategória: Címke:

Tulajdonságok

Hossz

26 mm

Szélesség

7 mm

Magasság

2 mm

Mágneses erő

1,8 kg

Mágnesezés iránya

a vastagság irányában (legrövidebb dimenzió)

Anyag

NdFeb – N38UH (neodímium mágnes)

Felületi bevonat

három rétegű: nikkel-réz-nikkel

Maximális üzemi hőmérséklet

180 °C

Súly

2,7 g

2 mm 26 mm 7 mm

Termékleírás

A mágnes a legerősebb mágneses anyagból, az NdFeB-ből készült. Ez az anyag 10-szer erősebb a hagyományos ferrit mágneseknél.

A fenti táblázat a mágnes vonzóerejét mutatja. Ez az az erő, amely a mágnesnek egy sík acéllemezről való elhúzásához szükséges a következő ideális körülmények között:

  • A lemez tiszta acélból készült, és legalább fele olyan vastag, mint a mágnes.
  • A mágnes teljes felületével érintkezik az acéllemezzel.
  • A mágnest a lemezre merőlegesen (a lemeztől távolodva) húzzák.
  • A mágnes és a fémfelület között nincs hézag (például festékréteg).

A legtöbb esetben ezek a feltételek nem teljesülnek, így a mágnes mágneses ereje többszörösen alacsonyabb. Több információért lásd a Mit jelent a mágneses erő? cikket.

Törékenység

A neodímium mágnesek fémes kinézetük ellenére törékenyek, és ütközéskor eltörhetnek:

Ha a mágnesek ütődésnek lesznek kitéve, javasoljuk, hogy használja ehelyett pot mágneseinket. Az acél védőtok megóvja a mágnest a sérülésektől.

Bevonat

A mágnes felületén három védőréteg található: nikkel, réz és ismét nikkel. A felületkezelés sérülése után a mágnes oxidálódni kezdhet, és fokozatosan veszíthet erejéből. Ha a mágnes ütésnek van kitéve vagy erősen megkarcolódhat, javasoljuk, hogy használja pot mágneseinket. Az acéltok megvédi a mágnest az ütésektől és karcolásoktól.

A nikkel-réz-nikkel felület nem áll ellen a nedvességnek, így nem alkalmas kültéri használatra. Kültéri használatra vagy nedves környezetre ajánljuk a vízálló mágneseinket.

Fúrás, fűrészelés, hegesztés...

A neodímium mágnesek törékenyek, érzékenyek a magas hőmérsékletre és könnyen oxidálódnak. Alkalmatlan szerszámokkal történő fúrás vagy fűrészelés esetén a mágnes eltörhet. A sérült felületű mágnes idővel veszíthet erejéből, ezért nem javasoljuk a mágnesek megmunkálását. A mágnesek alakjára vonatkozó különleges kívánságoknak is eleget tudunk tenni. További információ az egyedi mágnes készítése oldalon.

Magas hőmérséklet

A hagyományos neodímium mágnesek 80 ° C fölé melegítve elveszítik erejük egy részét, néha még alacsonyabb hőmérsékleten is. Ez a mágnes azonban speciális anyagból készül, amely hőállóbb, és magasabb hőmérsékleten is használható. A pontos maximális üzemi hőmérsékletet a fenti táblázatban találja.

Bővebb információ

Bővebb információt a Gyakran Intézett Kérdések menüpontban és a blogunkon találhat. A szakítóerő és a mágneses mező bármelyik neodímium mágneshez kiszámolható a Mágneses számológépünk használatával.

Tanácsra van szüksége?

Mágnesszakértőink minden munkanapon az Ön rendelkezésére állnak. Ha tanácsra van szüksége a választással kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal emailben a bolt@orodian.hu címen vagy a +36-1-901-0030–as telefonszámon.